Δέν φοβόμαστε – Προστατευόμαστε
Το καλάθι μου
0
phone icon phone icon

Σας κοιτάμε στα μάτια πριν και μετά

Eπικοινωνία phone icon

Η εταιρεία μας για την καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση του covid-19 θα ξεκινήσει με ένα μέρος του προσωπικού καθώς για εμάς προέχει η ασφάλεια όλων σας.
Σας παραθέτουμε τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης για τον covid-19 και σας παρακαλούμε να τα διαβάσετε με προσοχή.Έχουμε δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που θα μας κρατήσουν όλους ασφαλής στην επιστροφή σας στην εργασία.
Όσοι απο εσάς δεν είστε στην πρώτη ομάδα που θα επιστρέψει θα ενημερωθείτε απο τους διευθυντές του κάθε καταστήματος. Τα άτομα που δεν θα επιστρέψουν το πρώτο διάστημα θα παραμείνουν σε αναστολή εργασίας και θα λάβουν το προβλεπόμενο ποσό απο την κυβέρνηση.Η επιλογή της πρώτης ομάδας έγινε τυχαία καθώς η μία ομάδα θα διαδέχεται την άλλη. 

Το κράτος μας έχει δώσει το δικαίωμα να ανοίξουμε τα ιατρεία και συγκεκριμένα ινστιτούτα και όχι τα πολυδύναμα καταστήματα μας γι’ αυτό και θα ξεκινήσουν πρώτα οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε αυτές τις εταιρείες(ΑΦΜ). 

Η εταιρεία σας σκέφτεται όλους και είναι κοντά  σας λυπούμαστε πολύ εαν δεν έχετε λάβει ακόμη την ενημέρωση και την προσοχή που σας αρμόζει.

Σχετικά με οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε απο Δευτέρα 4/5 στα γραφεία της διοίηκησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη απο τις 11 εώς και τις 7.

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα μέτρα προφύλαξης και σας παρακαλούμε να τα διαβάσετε με προσοχή!

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΟΥ  FIGURAEONIA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ (COVID-19)

ΣΚΟΠΟΣ

Στόχος της παρούσας πολιτικής είναι να καθιερώσει ένα κοινό και ομοιόμορφο πλαίσιο για την αντιμετώπιση του COVID-19 από όλες τις εταιρείες του Ομίλου, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία του προσωπικού του και των μελών/ πελατών, να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των ιατρείων/ Κέντρων Αισθητικής  και η ομαλή εκτέλεση θεραπειών (επεμβάσεων/ ιατρικών πράξεων/ συμβατών θεραπειών) .

 

ΟΡΙΣΜΟΙ – ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

Τι είναι COVID-19

ιός ανιχνεύθηκε πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2019 στην πόλη Γιουχάν της Κίνας, όπου εμφανίστηκαν συρροή κρουσμάτων πνευμονίας. Τον Ιανουάριο, οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κορονοϊού (2019-nCoV). Οι κορονοϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κορωνοϊούς.

 

Κριτήρια για Εργαστηριακό Έλεγχο

Τα κριτήρια του Ε.Ο.Δ.Υ που ενδεχομένως να έχουν εφαρμογή στα Figura-Eonia είναι τα εξής:

•   Ασθενείς με Σοβαρή Οξεία Λοίμωξη του Αναπνευστικού (Severe Acute Respiratory Illness) που χρειάζονται νοσηλεία.

•   Προσωπικό υπηρεσιών υγείας που εκδηλώνουν οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού με πυρετό.

 

Ύποπτο κρούσμα

Όλες οι ανωτέρω περιπτώσεις που πληρούν τα κριτήρια για εργαστηριακό έλεγχο, θεωρούνται ύποπτα κρούσματα σύμφωνα με τον Ε.Ο.Δ.Υ.

 

Επιπλέον, ύποπτο κρούσμα για τον Όμιλο, είναι αυτό στο οποίο παρουσιάζει τουλάχιστον ένα ή συνδυασμό των παρακάτω συμπτωμάτων όπως:

•   Θερμομέτρηση πάνω από 37,1 βαθμούς Κελσίου

•   Βήχα

•   Μυϊκούς πόνους – κατάπτωση

•   Αναπνευστική δυσχέρεια – Δύσπνοια

 

Επιβεβαιωμένο κρούσμα

Άτομο με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον ιό COVID-19, ανεξαρτήτως κλινικών συμπτωμάτων και σημείων.

 

Στενή επαφή

Ως «στενή επαφή» ορίζεται:

•   Άτομο με διαμονή στην ίδια οικία με ασθενή με COVID-19

•   Άτομο με άμεση σωματική επαφή με ασθενή με COVID-19 (π.χ. χειραψία)

•   Άτομο με απροφύλακτη επαφή με μολυσματικές εκκρίσεις ασθενή με COVID-19

•   Άτομο με επαφή πρόσωπο με πρόσωπο με ασθενή με COVID-19 σε απόσταση < 2 μέτρα και για >15 λεπτά

•   Παραμονή σε κλειστό χώρο (π.χ. αίθουσα συσκέψεων, χώρο αναμονής νοσοκομείου, κλπ.) σε απόσταση <2 μέτρα και για >15 λεπτά.

•   Επαγγελματίας υγείας ή άλλο άτομο που παρείχε φροντίδα υγείας ή εργαζόμενος που χειρίστηκε κλινικό δείγμα ασθενή με COVID-19 χωρίς τη λήψη ή επί αστοχίας των ενδεδειγμένων μέτρων ατομικής προστασίας.

•   Συνταξιδιώτης στο ίδιο αεροσκάφος, ο οποίος καθόταν εντός απόστασης δύο σειρών θέσεων (προς κάθε κατεύθυνση) από τον ασθενή με COVID-19, άτομα που ταξίδευαν μαζί ή φρόντισαν τον ασθενή, και μέλη του πληρώματος που εξυπηρέτησαν το συγκεκριμένο τμήμα του αεροσκάφους όπου καθόταν ο ασθενής (επί ύπαρξης σοβαρών συμπτωμάτων ή μετακινήσεων του ασθενούς εντός του αεροσκάφους, που ενδέχεται να συνεπάγονται περισσότερο εκτεταμένη έκθεση, οι επιβάτες που κάθονταν στο ίδιο τμήμα του αεροσκάφους ή ακόμη και όλοι οι επιβάτες της πτήσης μπορεί να θεωρηθούν στενές επαφές).

 

Ευπαθείς Ομάδες

•   Άτομα με βαριά Καρδιοπάθεια.

•   Άτομα με βαριά Πνευμονοπάθεια.

•   Άτομα με αρρύθμιστο Σακχαρώδη διαβήτη.

•   Καρκινοπαθείς υπό ενεργό ακτινοθεραπεία ή ανο-σοθεραπεία.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Με σκοπό την αρτιότερη οργάνωση και την παρακολούθηση της διαχείρισης της κρίσης του COVID-19, αλλά και για την αποτελεσματικότερη διαχείριση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που τυχόν προκύψουν, συστήνεται η  θεσμοθέτηση του ρόλου του Υπεύθυνου Διαχείρισης Κρίσης για όλες τις εταιρίες του Ομίλου που αφορά η εν λόγω Πολιτική.

 

ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Η παρούσα Πολιτική αφορά όλους τους εργαζομένους που απασχολούνται στους χώρους και στις εγκαταστάσεις της FIGURA-EONIA.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εσωτερική Ενημέρωση

Σημαντικό θετικό ρόλο στην έγκαιρη πρόληψη και διαχείριση της κρίσης έχει η σωστή ενημέρωση των εργαζομένων για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, καθώς και η υλοποίηση των πολιτικών και αποφάσεων του Ομίλου. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρχει τακτική ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις μέσω όλων των διαθέσιμων μέσων επικοινωνίας, όπως π.χ.

•   Οθόνες επικοινωνίας.

•   Ενημερωτικά φυλλάδια.

•  E-mails.

•  Ανακοινώσεις με συγκεκριμένο/ειδικό σκοπό.

•   Ενημέρωση – συζήτηση σε περιορισμένο κάθε φορά αριθμό εργαζομένων στο πεδίο, από κατάλληλα στελέχη.

 

Εξωτερική Ενημέρωση

Ταυτόχρονα, θα λαμβάνεται όλη τη σχετική ενημέρωση και οδηγίες από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές, καθώς και τυχόν υλικό που μπορεί να υποστηρίξει την ενίσχυση της πρόληψης και την διαχείριση, αλλά και να παρακολουθεί διατάξεις προαιρετικής/ συμβουλευτικής μορφής, όπως και αυτές που είναι υποχρεωτικής μορφής και έχουν άμεση ή έμμεση εφαρμογή στον Όμιλο.

Επίσης θα γίνεται η κατάλληλη ενημέρωση προς  μέλη/πελάτες, προμηθευτές και άλλους συνεργάτες.

 

ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

Τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει ο Όμιλος αφορούν την ατομική και ομαδική προστασία των εργαζομένων και την απολύμανση των χώρων, για τη μείωση της πιθανότητας μετάδοσης του ιού μέσα από επαφές και συναντήσεις στον εργασιακό χώρο.

Υλικό που πρέπει να διαθέτουν οι χώροι εργασίας:

•Θερμόμετρα (μη υδραργυρικά, π.χ. ψηφιακά μασχάλης) ή ταινίες θερμομέτρησης.

•Παλμικά Οξύμετρα.

•Χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης.

•Γάντια μιας χρήσης.

•Πλαστικές σακούλες για την απόρριψη των χρησιμοποιημένων μέσων ατομικής προστασίας και των χαρτομάντιλων ή για τη συλλογή μολυσμένων αντικειμένων  που πρέπει να πλυθούν ή να απολυμανθούν.

•Πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης.

•Μπουκάλια με αλκοολούχο διάλυμα με αντλία έγχυσης και βάση. Το αλκοολούχο διάλυμα να έχει άδεια ΕΟΦ, περιεκτικότητα αλκοόλης ή μίγματος αλκοολών (αιθανόλη, ισοπροπανόλη ή προπανόλη) με άθροισμα 70% και πιστοποίηση CE.

•Απολυμαντικά για χώρους και επιφάνειες (π.χ. οικιακή χλωρίνη) και απολυμαντικά για αντικείμενα που εξατμίζονται εύκολα (π.χ. οινόπνευμα).

 

Γενικά Μέτρα

•   Ενημέρωση και τήρηση με προσοχή των προληπτικών μέτρων που αναφέρονται στις Ανακοινώσεις και Ενημερώσεις των αρμοδίων Αρχών: Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), ΥΠΕΝ, Ε.Ο.Δ.Υ.

•   Τοποθέτηση αντισηπτικών διαλυμάτων (σε μορφή υγρού, αφρού, gel, εμποτισμένα μαντηλάκια) σε προκαθορισμένους χώρους, όπως στις εξόδους/εισόδους και στους κοινόχρηστους χώρους, με έμφαση στις περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι/πελάτες έρχονται σε επαφή με τρίτους. Συνιστάται καλό τρίψιμο των χεριών μέχρι το αντισηπτικό να στεγνώσει.

•  Τοποθέτηση αντιμικροβιακών τάπητων ή αντιμικροβιακών δαπέδων στις εισόδους.

•   Θερμομέτρηση με θερμόμετρο laser/υπερύθρων σε προσωπικό και μέλη πριν την είσοδο στο κατάστημα, αντισηψία σε άνω άκρα, τοποθέτηση γαντιών και μάσκας.

•   Κατά την κρίση του ιατρού εργασίας ή ιατρού καταστήματος, θα μπορεί να γίνεται θερμομέτρηση και μέτρηση του κορεσμού της αιμοσφαιρίνης σε ύποπτα κρούσματα, ως ένα μέτρο πρώτης αξιολόγησης περιστατικών.

•   Περιοδική απολύμανση κοινόχρηστων χώρων κτιρίων γραφείων (διάδρομοι, WC, κουζίνες, ανελκυστήρες) – Καθορισμός αναγκαίου αριθμού συσκευών και προσωπικού απολύμανσης.

•   Σε κοινό εξοπλισμό (τηλέφωνα, συσκευές ασύρματης επικοινωνίας κλπ.) θα πρέπει να γίνεται από τον χρήστη απολύμανση με αντισηπτικό υγρό μέσω ενός υφασμάτινου πανιού ή χαρτιού κουζίνας ή με αντίστοιχο μαντηλάκι.

•   Απολύμανση εγγράφων και δεμάτων τα οποία πρέπει να παραδοθούν εντός της ημέρας στους παραλήπτες, στις γραμματείες που γίνεται η διαχείριση της εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας. Η απολύμανση μπορεί να γίνει με χρήση απολυμαντικών σπρέι, με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλες για ταχεία απολύμανση. Παράλληλα θα πρέπει να είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ. Η εξαγωγή του προϊόντος απολύμανσης θα πρέπει να γίνεται με ρύθμιση της μέγιστης εκνέφωσης για την αποφυγή αλλοίωσης (διαβροχής) της αλληλογραφίας.

•   Η εσωτερική αλληλογραφία να γίνεται ηλεκτρονικά (π.χ. e-mails) στο μέγιστο δυνατό.Ύπαρξη κάδων με ποδοκίνητο καπάκι και σακούλα απορριμμάτων, όπου απορρίπτονται τα Μ.Α.Π (Μέσα Ατομικής Προστασίας) μιας χρήσης, καθώς και τα μαντηλάκια, οι χειροπετσέτες, ή άλλα μέσα πουχρησιμοποιήθηκαν για την απολύμανση επιφανειών ή αντικειμένων στο χώρο εργασίας. Αυτά διαχειρίζονται σαν αστικά απόβλητα σε κοινούς κάδους. ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ. Η συλλογή τους γίνεται σε σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες κλείνουμε όσο το δυνατόνκαλύτερα. Σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος τα χρησιμοποιούμενα Μ.Α.Π συλλέγονται σε διπλή σακούλα απορριμμάτων.

•   Τήρηση μέτρων για την αποφυγή συνωστισμού (επιτρεπτός αριθμός ατόμων ανά τμ2) εντός ιατρείων/καταστημάτων.

•   Διατήρηση αποστάσεων τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ εργαζομένων/πελατών, ενώ παράλληλα τοχρονικό διάστημα επαφής να είναι μικρότερο των 15 λεπτών. Στην αντίθετη περίπτωση, χρήση μασκών FFP3 ή FFP2. Σε περίπτωση αδυναμίας προμήθειας των εν λόγω μασκών, χρήση ιατρικής – χειρουργικής μάσκας, με μέγιστη διάρκεια χρήσης τις 4 ώρες.

•   Ο μέγιστος αριθμός ατόμων είναι 1 εντός των ασανσέρ κτιρίων.

•   Μεγιστοποίηση προγραμμάτων τηλεργασίας σε όσες οργανωτικές μονάδες είναι εφικτό.

•   Για τις περιπτώσεις όπου απαιτείται φυσική παρουσία, και ιδιαίτερα σε κρίσιμες θέσεις, νέος τρόπος λειτουργίας προκειμένου να εξασφαλισθεί ότι ένας τουλάχιστος εργαζόμενος θα βρίσκεται για 14 ημέρες εκτός χώρου εργασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ παράλληλα θα υπάρχει εφεδρική ομάδα αναπλήρωσης σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.

•   Για εργαζόμενους που στελεχώνουν, μη κρίσιμες θέσεις, παραμονή στο σπίτι και τηλεργασία όπου είναι δυνατόν.

•   Να αποφεύγεται ο συνωστισμός και οι συνεργασίες να πραγματοποιούνται με άλλο τρόπο (τηλεφωνική επικοινωνία, e-mail, τηλεδιάσκεψη κ.λπ.).

•   Διακοπή των ομαδικών εκπαιδεύσεων.

•   Αποφυγή συσκέψεων με φυσική παρουσία. Θα γίνονται μέσω σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής. Όταν κριθεί αναγκαία η φυσική παρουσία, τότε:

1.     η διάρκεια των συναντήσεων να είναι σύντομη (όχι μεγαλύτερη των 30 λεπτών),

2.     η απόσταση μεταξύ των συμμετεχόντων να είναι 2 μέτρα με μέγιστο αριθμό τα 10 άτομα,

3.     ύπαρξη καλού φυσικού αερισμού του χώρου.

•   Οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις Ευπαθείς Ομάδες τίθενται εκτός εργασίας. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι  που συμβίουν με ατομα που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, δύνανται να τεθούν εκτός εργασίας.

•   Ενημέρωση των Ιατρών εργασίας από τους εργαζομένους για ταξίδια σε χώρες/περιοχές που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Ε.Ο.Δ.Υ., πιθανό κρούσμα στο προσωπικό περιβάλλον, ή επαφή με διαπιστωμένο κρούσμα.

•   Αν εργαζόμενος έρθει σε στενή επαφή με διαπιστωμένο κρούσμα COVID 19, παραμένει στο σπίτι του για 14 ημέρες. Παράλληλα ενημερώνει τον άμεσο προϊστάμενό του, τον προσωπικό του γιατρό από τον οποίο θα λάβει σχετικές οδηγίες και τον γιατρό εργασίας.

•   Στην περίπτωση που εργαζόμενος είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό έως και πριν από 14 ημέρες, οφείλει να το δηλώσει στην εργασία του και σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες των αρμοδίων αρχών πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του για διάστημα 14 ημερών.

•   Αν ο εργαζόμενος έχει απομακρυνθεί από την εργασία του (προληπτικά ή λόγωεπιβεβαιωμένου κρούσματος), επιστρέφει μόνο μετά από σχετική γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού του, ένα τουλάχιστον αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για COVID 19 και ενημέρωση του ιατρού εργασίας ή βάρδιας.

 

Αποφυγή ρύθμισης ραντεβού σε μέλος/πελάτη ο οποίος: 

•   έχει έρθει σε επαφή με διαπιστωμένο κρούσμα COVID-19.

•   είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό εως και πριν 14 ημέρες, ή έχει έρθει σε επαφή με άτομο που έχει έρθει από το εξωτερικό έως και πριν 14 ημέρες.

•   θεωρείται ύποπτο κρούσμα βάσει συμπτωμάτων:

–    Ασθενείς με Σοβαρή Οξεία Λοίμωξη του Αναπνευστικού (Severe Acute Respiratory Illness) που χρειάζονται νοσηλεία.

–    Προσωπικό υπηρεσιών υγείας που εκδηλώνουν οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού με πυρετό.

–    Θερμομέτρηση πάνω από 37,1 βαθμούς Κελσίου

–    Βήχας

–    Μυϊκοί πόνοι- κατάπτωση

–    Αναπνευστική δυσχέρεια – Δύσπνοια

–    Απώλεια γεύσης- όσφρησης

 

Ερωτηματολόγιο για αποφυγή ρύθμισης ραντεβού σε ύποπτο κρούσμα.

1. Έχετε ή είχατε τις τελευταίες 14 ημέρες πυρετό («κρυάδες»), βήχα, δύσπνοια, πονόλαιμο, εξάντληση, μυαλγίες-αρθραλγίες («πόνο στα κόκκαλα»);

2. Είναι όλοι καλά στο σπίτι; Έχει ή είχε κάποιος τις τελευταίες 14 ημέρες πυρετό («κρυάδες»), βήχα, δύσπνοια, πονόλαιμο, εξάντληση, μυαλγίες-αρθραλγίες («πόνο στα κόκκαλα»);

3. Έχετε έρθει σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 τις τελευταίες 14 ημέρες;

4. Έχετε επιστρέψει από το εξωτερικό τις τελευταίες 14 ημέρες ή έχετε έρθει σε επαφή με κάποιον που ταξίδεψε στο εξωτερικό το ίδιο διάστημα;

Επιπλέον, θα ζητείται καταγραφή θερμομέτρησης 3 φορές την ημέρα (πρωί-μεσημέρι-βράδυ), για τρεις συνεχόμενες ημέρες πριν την προσέλευση στον χώρο.

*Σε κάθε επιβεβαιώση ρυθμισμένου ραντεβού, θα γίνεται λήψη σύντομου ιατρικού ιστορικού, όπως έχει οριστεί και θα ζητείται η τριήμερη θερμομέτρηση. Σε περίπτωση μέλους,  η επιβεβαίωση να γίνεται από ιατρό ή νοσηλευτή εαν αυτό είναι εφικτό.

*Τα μέλη που πρόκειται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση θα καλούνται επιπρόσθετα, για λήψη ιατρικού ιστορικού από υπεύθυνο γιατρό της ομάδας  μεταμόσχευσης.

Οδηγίες ατομικής υγιεινής:

•   Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό. Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

•   Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση του μέσα στους κάδους απορριμμάτων.

•   Τακτικό πλύσιμο των χεριών των εργαζομένων και των επισκεπτών με υγρό σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης οι οποίες θα απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων.

•   Αποφυγή κοντινής επαφής (<2m) για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 λεπτών με άτομα τα οποία εμφανίζουν συμπτώματα βήχα, φτερνίσματος ή πυρετού.

Έντυπο  αυτό–αξιολόγησης υγείας εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι του Ομίλου θα πρέπει να συμπληρώνουν σε ημερήσια βάση το ερωτηματολόγιο συμπλήρωσης αυτό-αξιολόγησης κατάστασης υγείας εργαζομένων.

Στόχος των ερωτηματολογίων, είναι η εγρήγορση των εργαζομένων στο να επιδείξουν υπευθυνότητα για τη δική τους προστασία και για την προστασία των συναδέλφων τους. Όλοι οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν καθημερινά το ερωτηματολόγιο και σε περίπτωση που παρουσιάζουν κάποιο από τα συμπτώματα που περιγράφονται σε αυτό, ενημερώνουν τον θεράπων Ιατρό τους, τον Ιατρό Εργασίας και τον Ε.Ο.Δ.Υ. Το έντυπο ια προσκομίζεται στην γραμματεία συμπληρωμένο για την προηγούμενη εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, όπου και θα φυλάσσεται.

 

Έντυπο αξιολόγησης υγείας πελατών

Με βάση τις τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του ECDC, του Υπουργείου Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, και για να μειώσουμε την πιθανότητα έκθεσης του προσωπικού και των πελατών μας στον νέο κορωνοϊό SARS-COV-2, καλούνται όλοι οι πελάτες να συμπληρώσουν σύντομο ερωτηματολόγιο κατάστασης υγείας, το οποίο θα αξιολογείται από τον Ιατρό κάθε καταστήματος.

 

Μέτρα σε Ειδικές Θέσεις Εργασίας

Μάσκες προστασίας που παρέχονται σε κάθε εργαζόμενο

Διοικητικά Στελέχη- Υπάλληλοι γραφείου

•   12 Χειρουργικές μάσκες ανα άτομο/μήνα

Ιατροί- νοσηλευτές- αισθητικοί- φυσικοθεραπευτές

•   12 Χειρουργικές μάσκες ανα άτομο/μήνα

•   6 FFP2 μάσκες ανά άτομο/μήνα

 

Ειδικες Σημειώσεις

*Οι χειρουργικές μάσκες θα πρέπει να αλλάζονται ανά 4-5 ώρες. Μετά από κάθε χρήση το κάθε άτομο θα τοποθετεί την μάσκα σε χάρτινη σακούλα και ΟΧΙ σε πλαστική, όπου θα αναγράφεται το όνομά του. Η αποστείρωση της κάθε μάσκας θα γίνεται 3-5 φορές τον μήνα, διάρκειας 15 λεπτών στους 121οC, και θα αναγράφεται στο σακουλάκι της αποστείρωσης το όνομα του κάθε εργαζομένου.

 

**Θα οριστεί συγκεκριμένη εβδομαδιαία ημέρα αποστείρωσης για κάθε ομάδα εργαζομένων ώστε να υπάρχει σταθερή κι ελεγχόμενη ροή υλικών για τον κλίβανο.

Την προγραμματισμένη ημέρα, οι εργαζόμενοι θα παραδίδουν όλες τις προς αποστείρωση μάσκες τους (που χρησιμοποίησαν την εργάσιμη εβδομάδα) τοποθετημένες-σφραγισμένες μέσα σε ειδικά σακουλάκια αποστείρωσης που θα τους διατίθενται.

Οι εργαζόμενοι οφείλουν να καταγράφουν στο εσωτερικό της μάσκας με μαρκαδόρο τον αριθμό των κύκλων αποστείρωσης που έχει υποστεί η μάσκα τους, ώστε να διασφαλίζεται η χρήση εντός του ορίου ζωής.

Υπηρεσίες Καθαρισμού

•   Χρήση γαντιών μιας χρήσης από το αρμόδιο προσωπικό.

•   Πλύσιμο των ατομικών συσκευών με ζεστό νερό.

•   Καθαρισμός των γραφείων και των πόμολων των πορτών με καθαριστικά μέσα που περιέχουν διάλυμα χλωρίνης. Η συχνότητα καθαρισμού να είναι κάθε 4 ώρες.

•   Καλή πλύση των χεριών με νερό και σαπούνι μετά την απόρριψη του προστατευτικού εξοπλισμού.

 

Εργαζόμενοι σε Γραμματείες 

•   Χρήση γαντιών μιας χρήσης από το αρμόδιο προσωπικό.

•   Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά την δική μας γραφική ύλη.

•   Απολύμανση εγγράφων και δεμάτων τα οποία πρέπει να παραδοθούν εντός της ημέρας στους παραλήπτες. Η απολύμανση μπορεί να γίνει με χρήση απολυμαντικών σπρέι, με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλες για ταχεία απολύμανση. Παράλληλα θα πρέπει να είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ. Η εξαγωγή του προϊόντος απολύμανσης θα πρέπει να γίνεται με ρύθμιση της μέγιστης εκ νέφωσης για την αποφυγή αλλοίωσης (διαβροχής) της αλληλογραφίας.

•   Καλή πλύση των χεριών με νερό και σαπούνι μετά την απόρριψη του προστατευτικού εξοπλισμού.

 

Εργαζόμενοι σε Γραφεία

•   Τήρηση μέτρων αποφυγής συνωστισμού όπως αυτά ορίζονται (επιτρεπτά άτομα/τμ2)

•   Σε εξοπλισμό (τηλέφωνα, υπολογιστές κλπ.) θα πρέπει να γίνεται από τον χρήστη απολύμανση με αντισηπτικό υγρό μέσω ενός υφασμάτινου πανιού ή χαρτιού κουζίνας ή με αντίστοιχο μαντηλάκι.

•   Περιοδική απολύμανση γραφείων- Καθαρισμός των γραφείων και των πόμολων των πορτών με καθαριστικά μέσα που περιέχουν διάλυμα χλωρίνης. Η συχνότητα καθαρισμού να είναι κάθε 4 ώρες.

•   Ύπαρξη καλού φυσικού αερισμού του χώρου.

•   Τήρηση οδηγιών ατομικής υγιεινής.

•   Η απόσταση μεταξύ των παρόντων να είναι 2 μέτρα, στην αντίθετη περίπτωση, χρήση μασκών FFP3 ή FFP2. Σε περίπτωση αδυναμίας προμήθειας των εν λόγω μασκών, χρήση ιατρικής – χειρουργικής μάσκας, με μέγιστη διάρκεια χρήσης τις 4 ώρες.

•   Η διάρκεια της ενημέρωσης να είναι σύντομη (όχι μεγαλύτερη των 30 λεπτών).

•   Καλή πλύση των χεριών με νερό και σαπούνι μετά την απόρριψη του προστατευτικού εξοπλισμού.

 

Εργαζόμενοι που παρέχουν θεραπείες

•   Τήρηση μέτρων αποφυγής συνωστισμού όπως αυτά ορίζονται (επιτρεπτά άτομα/τμ2).

•   Ύπαρξη καλού φυσικού αερισμού του χώρου.

•   Χρήση γαντιών μιας χρήσης από το αρμόδιο προσωπικό.

•   Χρήση μασκών FFP3 ή FFP2, σε περίπτωση αδυναμίας προμήθειας των εν λόγω μασκών, χρήση ιατρικής – χειρουργικής μάσκας, με μέγιστη διάρκεια χρήσης τις 4 ώρες.

•   Χρήση μασκών χειρουργίου με προστατευτικό οθόνιο/ ασπίδας προστασίας προσώπου/γυαλιών προστασίας.

•   Χρήση ποδιών μιας χρήσης.

•   Χρήση ποδοναρίων.

•   Απολύμανση μηχανημάτων μετά από κάθε θεραπεία. Η απολύμανση μπορεί να γίνει με χρήση απολυμαντικών σπρέι, με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλες για ταχεία απολύμανση. Παράλληλα θα πρέπει να είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.

•   Καλή πλύση των χεριών με νερό και σαπούνι μετά την απόρριψη του προστατευτικού εξοπλισμού.

 

Οδηγίες ατομικής και ομαδικής υγιεινής στο χώρο εργασίας.

Αισθητικοι – Παροχοι – Νοσηλευτες

 

1. Κατά τη προσέλευση στον εργασιακό χώρο.

1.1. Αφαίρεση γαντιών εαν φοράει σε ειδικό κίτρινο κάδο στην είσοδο.

1.2. Τοποθέτηση ποδοναρίου.

1.3. Απολύμανση απο αντισηπτικό εισόδου.

 

2. Ένδυση- Προετοιμασία- Ετοιμότητα.

2.1. Πλύσιμο χεριών (20 δευτερόλεπτα).

2.2. Μεταφορά στο χώρο αποδυτηρίων και αλλαγή ενδυμασίας. Χρήση ειδικής στολής ή προσωπικής στολής εργασίας.

2.3. Καλό πλύσιμο χεριών ή χρήση αντισηπτικού στο χώρο των αποδυτηρίων.

2.4. Τοποθέτηση μάσκας προσώπου. Από αυτή τη στιγμή δεν ξανακουμπάμε την μάσκα.

2.5. Τοποθέτηση ασπίδας προσώπου (προσωπίδας).

 

3. Κατά την έναρξη παροχής/θεραπείας.

3.1. Απολύμανση χεριών πριν μπούμε στο χώρο της θεραπείας.

3.2. Τοποθέτηση γαντιών.

3.3. Πρετοιμασία μηχανημάτων, υλικών αναλ’ωσιμων κλπ.

3.4. Έναρξη θεραπείας. (εννοείται η μάσκα και η προσωπίδα έχουν εφαρμοστεί εξ αρχής).

3.5. Αποφυγή παρατεταμένης συνομιλίας με τον πελάτη.

 

4. Μετά το τέλος της θεραπείας.

4.1. Αφαιρούμε τα γάντια.

4.2. Συνοδεύεται ο πελάτης ακολούθως στην επόμενη θεραπεία ή όπου αλλού. Επιστρέφουμε στο χώρο παροχής.

4.3. Φοράμε εκ νέου γάντια και καθαρίζουμε σχολαστικά τον χώρο (μηχάνημα, κρεβάτι κλπ) με αντισηπτικό ή χλωριουχο διαλυμα.

4.4. Αφαιρούμε τα γάντια.

4.5. Ανοίγουμε το παράθυρο να αεριστεί ο χώρος.

4.6. Εξερχόμαστε και αφήνουμε τον χώρο 5-10 λεπτά να αεριστεί.

4.7. Πλένουμε τα χέρια μας και περιμένουμε για την επόμενη θεραπεία/παροχή.

 

5. Φεύγοντας από τον χώρο εργασίας

5.1. Φοράμε νέα γάντια

5.2. Αφαιρούμε τη προσωπίδα, την καθαρίζουμε και την αποθηκεύουμε με το ονομά μας. ( ιδανικά θα μπορούσε να αποθηκευτεί σε εξωτερικό χώρο).

5.3. Αφαιρούμε τα γάντια

5.4. Αφαιρούμε τη μάσκα μας και την πετάμε σε ειδικό κίτρινο χάρτινο κάδο εφόσον είναι μιας χρήσης. Σε περίπτωση επαναχρησιμοποιήσης την βάζουμε σε ενα σακουλάκι και την απολυμαίνουμε σπίτι σε ανοιχτό χωρο όπου και παραμένει για 3 ημέρες (μπαλκόνι κλπ). Εάν το ιατρείο φέρει αποστειρωτή υπεριώδους ακτινοβολίας, αποστειρώνεται εκεί.

5.5. Αφαίρεση της στολής μιας χρήσης σε ειδικό κίτρινο, χάρτινο κάδο

5.6. Απολύμανση χεριών

5.7. Ένδυση

5.8. Αφαίρεση των ποδοναρίων σε ειδικό κίτρινο,  χάρτινο κάδο δίπλα στην έξοδο

5.9. Απολύμανση χεριών κατά την έξοδο.

 

Ειδικές Σημειώσεις

*Σε καμμία περίπτωση είτε με γάντια, είτε χωρίς δεν αγγίζουμε την εξωτερική επιφάνεια της μάσκας ή το πρόσωπό μας. Εάν θέλουμε να αλλάξουμε τη θέση της ή την εφαρμογή της, πλένουμε καλά τα χέρια μας , αλλάζουμε θέση και ξαναπλένουμε τα χέρια μας.

 

**Η απολύμανση των μασκών θα πραγματοποιείται είτε ατομικά, είτε ανάλογα με τη δυνατότητα του εκάστοτε ιατρείου.

 

***Σε περίπτωση ανάπτυξης υγρασίας η μάσκα θα πρέπει να αλλαχθεί ως εξης: Αφαίρεση μάσκας χωρίς να αγγίξουμε το πρόσωπό μας, απόρριψη της μάσκας, πλύσιμο χεριών , τοποθέτηση νέας μάσκας.

 

****Σε περίπτωση απλής χειρουργικής μάσκας, θα πρέπει να γίνεται αλλαγή κάθε 4 ώρες.

 

Περιβαλλοντικά Μέτρα Ελέγχου σε Χώρους Εργασίας

Σύμφωνα με μελέτες, εκτιμάται ότι η επιβίωση του COVID-19 είναι μεγαλύτερη από 48 ώρες, σε μέση θερμοκρασία δωματίου (20oC), πάνω σε διαφορετικές επιφάνειες. Ο επαρκής καθαρισμός και η απολύμανση του περιβάλλοντος θεωρούνται απαραίτητα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Για την επαρκέστερη κατανόηση των εννοιών καθαρισμού και απολύμανσης, παρατίθενται οι κάτωθι ορισμοί:

–    Καθαρισμός είναι η μηχανική απομάκρυνση οργανικών & ανόργανων ρύπων (π.χ. σκόνη) από μία επιφάνεια με αποτέλεσμα τη μείωση του μικροβιακού φορτίου. Επίσης καθαρισμός μπορεί να εφαρμοστεί σε ανθρώπινα μέλη (π.χ. χέρια, πρόσωπο, κεφαλή κ.λπ.).

–    Απολύμανση είναι η διαδικασία με την οποία επιτυγχάνεται η αδρανοποίηση ή καταστροφή των παθογόνων μικροοργανισμών αλλά όχι των ανθεκτικών τους μορφών (π.χ. σπόροι) με χημικές ουσίες (π.χ. αλκοόλη) ή φυσικές μεθόδους (π.χ. θερμοκρασία) σε αντικείμενα, εργαλεία και επιφάνειες.

 

Τα περιβαλλοντικά μέτρα ελέγχου της διασποράς του ιού περιλαμβάνουν:

•   Τον επαρκή αερισμό των εργασιακών χώρων.

•   Τον συστηματικό καθαρισμό των χώρων και των επιφανειών εργασίας, του εξοπλισμού εργασίας, καθώς και των εργαλείων, συσκευών και αντικειμένων που χρησιμοποιούνται (πόμολα, τηλεχειριστήρια, διακόπτες, τηλέφωνα, πληκτρολόγια κ.λπ.).

•   Τον συστηματικό καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων όπως, αποδυτήρια, λουτρά, διάδρομοι, ανελκυστήρες.

•   Την απολύμανση μέσω ψεκασμού (με εγκεκριμένα παρασκευάσματα) των χώρων όπου έχει εντοπιστεί πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα της λοίμωξης COVID-19. Οι εργασίεςψεκασμού πρέπει να εκτελούνται από προσωπικό εξοπλισμένο με τα κατάλληλα ΜΑΠ (μάσκα φίλτρου FFP3 ή FFP2, γάντια μίας χρήσης, φόρμα μιας χρήσης με μακριά μανίκια,γυαλιά εφαρμοστού τύπου κ.λπ.).

 

Για τη χρήση απορρυπαντικών (σαπούνια και άλλα καθαριστικά) πρέπει να χρησιμοποιείται χλιαρό νερό ενώ για τη χρήση απολυμαντικών, π.χ χλωρίνης, κρύο νερό για την αποφυγή της δημιουργίας ανεπιθύμητων αντιδράσεων. Για να είναι αποτελεσματική η απολύμανση με χρήση κατάλληλου απολυμαντικού απαιτείται η επιφάνεια να είναι στεγνή.

 

Προδιαγραφές Μέσων Καθαρισμού, Απολύμανσης Χώρων και Εξοπλισμού

Ως προς τα μέσα απολύμανσης και καθαρισμού επιφανειών, προτείνεται η χρήση 0,5% υποχλωριώδους νατρίου (αραίωση 1:10 αν χρησιμοποιείται οικιακή χλωρίνη αρχικής συγκέντρωσης 5% ή ισοδύναμο 5.000 ppm, αν χρησιμοποιούνται ταμπλέτες) μετά από τον

καθαρισμό με ουδέτερο απορρυπαντικό. Για επιφάνειες που είναι πιθανόν να καταστραφούν από τη χρήση υποχλωριώδους νατρίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αιθανόλη συγκέντρωσης 70% (v/v) κατόπιν καθαρισμού με ουδέτερο απορρυπαντικό ή διοξειδίου του χλωρίου. Επιπλέον για την απολύμανση χώρων (υγειονομικών μονάδων ή με παρουσία τροφίμων) με ψεκασμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Διοξείδιο του Χλωρίου ή όποια άλλη ουσία προτείνεται από τις αρχές των χωρών όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος. Ειδικότερα για την απολύμανση με ψεκασμό χώρων που έχουν εκτεθεί στον ιό COVID 19, συστήνεται η χρήση προϊόντων με ελεγμένη αποτελεσματικότητα κατά των κορωνοϊών, σύμφωνα με τις Οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για τον «περιβαλλοντικό καθαρισμό μη υγειονομικών μονάδων που έχουν εκτεθεί στον ιό SARS-CoV-2». Στις οδηγίες απολύμανσης αναφέρονται και οι αντιμικροβιακοί παράγοντες με αποτελεσματικότητα κατά διαφόρων κορωνοϊών.

 

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΟΠΤΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ

Εάν εργαζόμενος παρουσιάσει εν ώρα εργασίας συμπτώματα όπως αυτά ορίζονται στο  εφαρμόζονται τα εξής, όταν δεν έρχονται σε αντίθεση με την νομοθεσία της χώρας:

Ο Ιατρός Εργασίας της Εταιρείας, ή ο Ιατρός καταστήματος  έχοντας τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό (φόρμα μιας χρήσης, μάσκα FFP3 ή FFP2, ιατρικά γάντια, γυαλιά εφαρμοστού τύπου) – μεταβαίνει στο χώρο όπου βρίσκεται ο ασθενής. Εξετάζει τον ασθενή κλινικά, ενώ παράλληλα παίρνει το πρόσφατο ιατρικό ιστορικό, τόσο το δικό του όσο και του προσωπικού περιβάλλοντός του (πάντα σχετιζόμενο).

Καλή συνέχεια σε όλους.

Συμπληρώστε και στείλτε την παρακάτω φόρμα για να κερδίσετε την πρόσφορα!

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Ονομάζομαι , και ενδιαφέρομαι για τη θεραπεία . Το email μου είναι και το τηλέφωνό μου . Περιοχή που εξυπηρετεί:
        array(13) {
  ["wp_rex_product_feed_database_update_cron_interval"]=>
  array(2) {
    ["interval"]=>
    int(300)
    ["display"]=>
    string(15) "Every 5 Minutes"
  }
  ["wp_rex_product_feed_background_process_cron_interval"]=>
  array(2) {
    ["interval"]=>
    int(300)
    ["display"]=>
    string(15) "Every 5 Minutes"
  }
  ["weekly"]=>
  array(2) {
    ["interval"]=>
    int(604800)
    ["display"]=>
    string(39) "Μία φορά την εβδομάδα"
  }
  ["monthly"]=>
  array(2) {
    ["interval"]=>
    int(2635200)
    ["display"]=>
    string(14) "Μηνιαία"
  }
  ["fifteendays"]=>
  array(2) {
    ["interval"]=>
    int(1296000)
    ["display"]=>
    string(24) "Κάθε 15 ημέρες"
  }
  ["wp_1_wc_privacy_cleanup_cron_interval"]=>
  array(2) {
    ["interval"]=>
    int(300)
    ["display"]=>
    string(21) "Κάθε 5 λεπτά"
  }
  ["wf_scan_monitor_interval"]=>
  array(2) {
    ["interval"]=>
    int(60)
    ["display"]=>
    string(22) "Wordfence Scan Monitor"
  }
  ["every_minute"]=>
  array(2) {
    ["interval"]=>
    int(60)
    ["display"]=>
    string(12) "Every minute"
  }
  ["wp_1_wc_regenerate_images_cron_interval"]=>
  array(2) {
    ["interval"]=>
    int(300)
    ["display"]=>
    string(21) "Κάθε 5 λεπτά"
  }
  ["wppfm_feed_generation_process_cron_interval"]=>
  array(2) {
    ["interval"]=>
    int(300)
    ["display"]=>
    string(21) "Κάθε 5 λεπτά"
  }
  ["hourly"]=>
  array(2) {
    ["interval"]=>
    int(3600)
    ["display"]=>
    string(29) "Μία φορά την ώρα"
  }
  ["twicedaily"]=>
  array(2) {
    ["interval"]=>
    int(43200)
    ["display"]=>
    string(35) "Δύο φορές την ημέρα"
  }
  ["daily"]=>
  array(2) {
    ["interval"]=>
    int(86400)
    ["display"]=>
    string(33) "Μία φορά την ημέρα"
  }
}
    
2

Your Cart

Product
Price

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

*Ένα φυσικό πρόσωπο δικαιούται να αγοράσει ένα κουπόνι απο κάθε προιόν
Υποσύνολο: 0.00