Ρινοπλαστική
Το καλάθι μου
0
phone icon phone icon

Σας κοιτάμε στα μάτια πριν και μετά

Eπικοινωνία phone icon
Ρινοπλαστική

Η Ρινοπλαστική διορθώνει σχήμα, μέγεθος ή τραυματισμό στη μύτη!

Ρινοπλαστική είναι η μέθοδος που βελτιώνει την συνολική εικόνα του προσώπου και επιτρέπει την ελεύθερη αναπνοή. Το φυσικό αποτέλεσμα της μύτης είναι πλέον εφικτό μόνο με το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Figura.

Η λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση της μύτης, η ρινοπλαστική, έχει στόχο να προσφέρει ελεύθερη και απρόσκοπτη αναπνοή. Να βελτιώσει την όψη, τη  μορφή και το σχήμα της. Η ρινοπλαστική προσφέρει λύσεις σε περιπτώσεις γενετικής δυσμορφίας ή δυσλειτουργικότητας που έχει προκύψει έπειτα από τραυματισμό. Η δύσμορφη μύτη έχει τα εξής χαρακτηριστικά: κυρτό ήβο (καμπούρα της ράχης της μύτης), μεγάλο μέγεθος, στραβό σχήμα, προβλήματα ακρορινίου (μεγάλο ακρορίνιο, σχήματος δίκην κουτιού, πτωτικό), μεγάλοι ρώθωνες ή στραβό ρινικό διάφραγμα (σκολίωση) που προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή.

Στη σύγχρονη ιατρική εφαρμόζονται δυο τεχνικές ρινοπλαστικής, η κλειστή και η ανοικτή. Στην ανοικτή ρινοπλαστική ο χειρούργος έχει άμεση ορατότητα στο σκελετό της μύτης και οι χειρουργικές παρεμβάσεις γίνονται με λεπτομέρεια και μεγαλύτερη ακρίβεια. Γενική αναισθησία και κατάλληλη χειρουργική εκπαίδευση απαιτούνται και στις δυο περιπτώσεις. Στη κλειστή μέθοδο δεν υπάρχουν ορατές ουλές  ενώ στην ανοικτή υπάρχει μια μικρή τομή στη στυλίδα.

Ρινοπλαστική

Πως γίνεται η ρινοπλαστική;

Για την επέμβαση απαιτείται λεπτομερές ιατρικό ιστορικό από την πλευρά του ασθενούς. Έπειτα, ο ασθενής ενημερώνεται αναλυτικά για τη διαδικασία, τις ενδείξεις, τις αντενδείξεις, τα αποτελέσματα, τις επιπλοκές και τη μετεγχειρητική πορεία) της επέμβασης.

Πριν την επέμβαση φωτογραφίζεται η μύτη και γίνεται προεγχειρητικός έλεγχος (γενική αίματος, γενική ουρών, σάκχαρο, ουρία, κρεατινίνη, ηλεκτρολύτες και αν κρίνεται απαραίτητο ορμονολογικός έλεγχος, ηλεκτροκαρδιογράφημα και ακτινογραφία θώρακος).

Η επέμβαση διαρκεί 90’-120’ και ο ασθενής παραμένει στην κλινική για 1 βράδυ. Με την ολοκλήρωση της επέμβασης ειδικά ταμπόν τοποθετούνται για 2 ημέρες και σε περίπτωση που έχει τοποθετηθεί ναρθηκάκι ρινός αφαιρείται 7-15 ημέρες αργότερα.

Μετά την επέμβαση συνήθως παρατηρείται ήπια ενόχληση που περιορίζεται με παυσίπονα, μελανιές στα κάτω βλέφαρα που υποχωρούν σταδιακά σε 7-10 ημέρες και παροδικό οίδημα/πρήξιμο. Μετά από 8-10 ημέρες τα ράμματα αφαιρούνται.

Η αποκατάσταση συνήθως είναι άμεση και μπορείτε να επανέλθετε στις καθημερινές σας συνήθειες από τις πρώτες ημέρες. Στις 30 ημέρες το οίδημα έχει υποχωρήσει και το τελικό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα είναι ορατό.

Συνήθως δεν παρατηρούνται επιπλοκές. Η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με θεραπείες αισθητικής προσώπου για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Κάντε μια δωρεάν αξιολόγηση με τον γιατρό του χώρου μας!

Συμπληρώστε και στείλτε την παρακάτω φόρμα για να κερδίσετε την πρόσφορα!

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Ονομάζομαι , και ενδιαφέρομαι για τη θεραπεία . Το email μου είναι και το τηλέφωνό μου . H περιοχή που εξυπηρετεί είναι:
2

Your Cart

Product
Price

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

*Ένα φυσικό πρόσωπο δικαιούται να αγοράσει ένα κουπόνι απο κάθε προιόν
Υποσύνολο: 0.00